Over CoNet

Dat wat complex is simpel maken

Dat is wat we doen

 

Dé Siemens specialist voor procesoptimalisatie, advies en automatisering

Dat is wat we zijn

 

Engineering, maintenance en consultancy

Dat is hoe we het doen

 

Eigenzinnig

CoNet is een behoorlijk eigenzinnig bedrijf. Dat merk je bijvoorbeeld door de platte organisatiestructuur. Bij CoNet is iedereen gelijk, we stoppen niemand in hokjes. Plezierig samen werken vinden we belangrijk. Vandaar die hele lange tafel op ons kantoor waar we tussen de middag met z’n allen aan eten. Wat ook best eigenwijs is: we werken uitsluitend op projectbasis. Sterker nog: onze medewerkers zijn van A tot Z bij een project betrokken. Ze doen geen onderdeeltje dit of dat. Nee: bij ons doet iedereen alles.

 

Wat hebben we zoal in huis?

Engineering-professionals met als specialiteit het automatiseren, optimaliseren en beter beheersbaar maken van technische en logistieke processen.

Maintenance-deskundigen die alles weten van het borgen en bewaken van de continuïteit van productieomgevingen. 24/7 bereikbaar zijn vinden ze heel normaal.

Consultancy-specialisten met een breed kennisnetwerk op het gebied van legacy systemen. Alle soorten migratietrajecten zijn bij hen in goede handen.

 

Maatwerk

Onze core business is het bieden van maatwerk oplossingen aan industriële klanten in binnen- en buitenland. Denk aan de Cargills, Tata Steels, Unilevers, Duponts, Paramelts, Dutch Cocoa’s, Linde Gassen en HVC’s van deze wereld. Voor deze machtige bedrijven lossen we dag in dag uit complexe vraagstukken op. In welke tak van sport ze actief zijn, maakt ons niet uit. Wij hebben ervaring in zoveel branches - hernieuwbare energie, voedingsmiddelen, chemicaliën, bulk, staal, pulp en papier, olie en gas, water, infrastructuur, energie/efficiency, consumentengoederen – dat er altijd nog wel een expertise bij kan.

 

Top of the bill

Hoe verschillend onze klanten ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze verwachten van ons top of the bill automatiseringsoplossingen om hun bedrijfsprocessen nóg veiliger, effectiever en duurzamer te maken. Gelukkig doen wij niets liever dan onze hersens laten kraken tot de best mogelijke oplossing zich aandient. Samenwerken is hierbij key. En dan bedoelen we niet alleen samenwerken met de klant - dat lijkt ons evident - maar ook samenwerken met elkaar. Bij CoNet is het zo: als de ene collega ergens niet uitkomt, schieten andere collega’s te hulp. Twee (of drie of tien) weten tenslotte meer dan één. Bovendien staat ‘Samen denken, Samen werken en Samen groeien’ bij ons hoog in het vaandel. Op die manier vinden we bij CoNet altijd een oplossing. Altijd!

 

Dat levert mooie resultaten op.

En mooie complimenten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze? Alex Brondsema, beheerder warmtelevering bij HVC: “We kijken terug op een fijne samenwerkingsperiode met de mensen van CoNet. Ze waren heel open, persoonlijk en vakkundig. De invoering van het nieuwe systeem heeft gebracht wat we voor ogen hadden en zelfs nog veel meer.”

Of van deze? Jan Freriks, Paramelt Veendam:Door de aangebrachte tools kan Paramelt het productieproces beter beheersen en nauwkeuriger werken. De snelheid van het proces is verhoogd, de kosten zijn verminderd en de rapportages zijn betrouwbaarder. Voorraadbeheer en logistiek zijn verbeterd en ook ontstaan er minder restpartijen. Het was de investering meer dan waard.”

Nog eentje dan. Van Marcel Oudejans, planner electro & instrumentatie bij Chemtura: “Inmiddels zijn onze operators goed vertrouwd met PCS7. De mogelijkheden van het systeem zijn enorm. We ontdekken en gebruiken steeds meer. We zijn zeer content met de oplossing van CoNet.”

 

Onze drive

Mensen vragen vaak: wat is jullie drive? Nou dit dus, onder andere: prikkelende opdrachten, ingewikkelde vraagstukken, boeiende bedrijven, binnen- en buitenlandse avonturen, bevlogen mensen, unieke industriële settings, tevreden klanten, saamhorigheid, de letterlijk onbegrensde mogelijkheden… Bij CoNet hebben we bijna net zo veel drijfveren als oplossingen. De bottom line is: bij CoNet hebben we PLEZIER in ons werk. Elke dag weer. En dat plezier delen we graag met onze opdrachtgevers.

 

Al 20 jaar een begrip

Het begon allemaal zo’n twintig jaar geleden. Marco Ootes en Cees Hus werkten in de machinefabriek van René van het Kaar. Half jaren negentig raakte het bedrijf in een dip en ging failliet. Precies op dat moment kwam er een nieuwe veelbelovende opdracht van Tata Steel binnen.

Marco Ootes: “We besloten met z’n drieën een nieuw bedrijf op te richten; CoNet. Al snel hadden we door dat we misschien wel de beste speler op het gebied van Factory Automation konden worden. Hoe? Door ons te specialiseren in het product Siemens. Ons gevoel klopte. Anno 2017 zijn we - met 45 werknemers en zo’n 50.000 engineersuren per jaar - uitgegroeid tot dé marktleider op het gebied van Siemens PCS 7 Proces Automation. Daarnaast zijn we als enige in Nederland gecertificeerd als PCS 7 Proces Safety Specialist én de eerste Siemens COMOS partner.”

 

Verkade en Van Nelle

‘Keep The Dutch Industry Alive’ is een beweging waar we ons van harte bij aansluiten. Zo zijn we sinds 2006 gehuisvest in de voormalige Verkade chocoladefabriek in Zaandam; een uniek stukje industrieel erfgoed dat we graag in ere helpen houden. Onlangs hebben we er nog een extra verdieping bij gehuurd en van alle gemakken voorzien, tot aan doucheruimtes, een grote chillbank en een Wii aan toe. Hetzelfde geldt voor onze vestiging in Rotterdam, in de Van Nelle Fabriek. Ook al zo’n prachtige industriële feelgood omgeving waar onze engineers zich helemaal thuis voelen.

 

Duurzaamheid

Als technologisch bedrijf moet je altijd tien stappen vooruit denken. Dat doen we bij CoNet. Duurzame energie, groene energie, blauwe energie, smart grid: allemaal onderwerpen waar wij al lang en breed mee bezig zijn. Windmolenparken op zee? Spelen wij wereldwijd een rol in. Ons doel is om ook op dit gebied de beste en grootste van Nederland te worden. Eigenlijk van heel Europa. Of van de hele wereld. Zo eigenzinnig zijn we wel.