CoNet creëert voor ERDI een platform onafhankelijke mobiele oplossing

ERDI Verkeerstechniek te Zaandam is een vooraanstaande producent van o.a. verkeer beperkende oplossingen. Deze veel in steden toegepaste oplossingen bestaan uit de fysieke verkeer beperkende paal of slagboom en een regelinstallatie. In de regelinstallatie wordt deze zogenaamde “vezip” bestuurd en gecontroleerd door een procesbesturing.

ERDI heeft de wens geuit om dergelijke installaties ook middels een iPhone te kunnen bedienen. Uiteraard moest dit veilig - inlogscherm en een beveiligde verbinding - en was er de eis dat alle mobiele handelingen ook gelogd konden worden. De oplossing die CoNet bedacht deed wat de klant voorstond, maar met net dat beetje extra. Er werd een web based oplossing gecreëerd waardoor er platform onafhankelijkheid ontstond. Het aansturen is nu niet meer beperkt tot iOS toestellen, maar werkt ook voor bijvoorbeeld Android en Windows Mobile systemen!

Technisch bestaat de oplossing uit een HTML 5 website met een schil voor mobiel gebruik. Deze applicatie werkt samen met het bestaand CMS systeem. Het resultaat is een snel systeem dat zonder gebruik van een PC benaderbaar is (maar dat kan uiteraard wel!) en ter plekke de verkeersafsluiting kan aansturen. Bovendien vereist de CoNet oplossing geen installatie van een applicatie op het mobiele toestel op laptop/PC, wat het onderhoud vergemakkelijkt.

Comments are closed.