The Siemens specialist for proces optimization, advice and automation

Eigenzinnig personeelsweekend in Holten

Home 5 News 5 Eigenzinnig personeelsweekend in Holten

 
Op onze website staat dat CoNet een behoorlijk eigenzinnig bedrijf is. Daar hoort natuurlijk ook een eigenzinnig personeelsuitje bij. Daarom togen we onlangs naar Holten voor een uniek kampeerweekend vol outdooractiviteiten. Nou, uniek was het. Tjonge, wat hebben we veel gedaan! Vuurtje gestookt, boog geschoten, segway gereden, frisbee rugby (door ons uitgevonden!), gevallen, opgestaan en weer doorgegaan, quads bedwongen, gebarbecued, bier gedronken, gelachen, nog meer bier gedronken en heel veel geproost. We hebben weer genoeg gedenkwaardige momenten verzameld om máánden over na te praten.

Het begon allemaal op vrijdag. Met een groep van rond de veertig CoNet-medewerkers en aanhang kwamen we aan het eind van de middag in Holten aan. Daar, in een uitgestrekt bosgebied, verscholen tussen de naaldbomen, lag een groot outdoorterrein compleet met luxe lodges en tenten. Indrukwekkend. Er lag ook een enorme berg hout die we op de grote vuurplaats mochten verstoken. De eigenaar zei nog: ‘je mag zoveel hout gebruiken als je wilt’. Hij wist toen nog niet dat we bij CoNet iets speciaals met vuur hebben. Op zondagochtend was hij daar inmiddels achter: van de enorme houtstapel was niet veel meer over… Maar wat hebben we er een lol mee gehad!

Vrijdagavond gingen we eerst borrelen en eten in de buitenbar, terwijl we ons al fikkie stokend warm hielden. Dat hebben we behoorlijk lang vol gehouden, want  toen de zon alweer voorzichtig begon door te breken, lag nog lang niet iedereen in bed. Toch ging een paar uur later, onder het mom van ‘bij nacht de man, bij dag de man’, de wekker onverbiddelijk af. Op het programma stond een stevig gezamenlijk ontbijt, zodat we ons vervolgens vol goede moed op de verrassende activiteiten konden storten. En verrassend was het. In drie teams streden we voor het hoogst aantal punten. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Wat te denken van Segway rijden op een niet-vlakke ondergrond? Of bumperballen  – je weet wel, een potje voetbal terwijl je in zo’n grote doorzichtige bal zit –  waarbij in ons geval de spelers een veel grotere aantrekkingskracht op elkaar hadden dan de bal. Met als gevolgd dat de spelers als een dolle tegen elkaar aan botsten en over het veld rolden. Wat natuurlijk lachen was.

Gelukkig waren er ook nog wat ‘gewone’ activiteiten zoals boogschieten, een stormbaan trotseren en quad rijden. Je zou denken dat je aan het eind van zo’n dag niet veel energie meer over hebt om een potje ‘frisbee golf’ uit de hand te laten lopen. Maar niets was minder waar. We doken met z’n allen op de frisbee als geoefende rugbyspelers. En, alsof we tijdens bumperbal nog niet genoeg gerold hadden, lagen we op een gegeven moment als een kluwen gestoorden op het veld om die frisbee te bemachten. Gelukkig kwamen we er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Al werden er aan het eind van de dag wel een paar kleine blessuregevalletjes gemeld, zoals een pijnlijke grote teen.

De dag werd afgesloten met een robuuste barbecue-sessie: iets wat je met een gerust hart aan ons kunt overlaten! Uiteraard vloeide de drank weer rijkelijk en werden de mooie verhalen – daar aan de rand van het kampvuur, terwijl de zon onderging en later ook weer opging –  alsmaar mooier en mooier… Al met al kijken we terug op wederom een prachtig CoNet-weekend. Gelukkig is onze verzameling verrassende uitjes nog lang niet compleet, dus: op naar de volgende!